Haken in de achterste lus

Haken in de achterste lus

Haken in de achterste lus worden gebruikt voor verschillende toepassingen in de haakconstructiewereld. Veel mensen voelen dat deze haken er natuurlijker uitzien en zorgen voor een betere balans en lijncontrole, maar veel mensen zijn het erover eens dat deze stijl van haak moeilijker is om te leren en kan in meer uitdagende situaties worden gebruikt. Het is ook moeilijker om een tweedelige haak in de achterste lus te binden, omdat de twee stukken niet netjes aan elkaar kunnen worden bevestigd door een traditionele knoop te gebruiken. Veel ervaren vissers geloven dat als je eenmaal hebt geleerd om een tweedelige haak te binden, het gemakkelijker wordt om dit te doen met de achterste lus. Ze geloven ook dat deze stijl van haak comfortabeler is en het gemakkelijker maakt om te casten.

 

Er zijn ook een paar nadelen om ook in de achterlus te haken. Een van de belangrijkste klachten is dat dit soort haken meestal zwakker zijn in de wind. Omdat ze zo ver terug zijn, hebben ze niet veel te geven wanneer de wind waait en ze vatbaar worden om in de wind te klappen. Ze kunnen ook worden beïnvloed door lage temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. De wind zal ervoor zorgen dat ze sneller zijn dan normaal en veroorzaken zwakkere aaspresentaties. Dit betekent dat het bij het gebruik van dit soort rollen voor koude en ijsvissen belangrijk is om te onthouden om een zwaarder gewichtsaas te gebruiken en het aas te kleden om schade te voorkomen.

 

Haken in de achterste lus zijn verkrijgbaar in een paar verschillende stijlen. De meest populaire stijl is de slip-stijl. Dit soort haken zijn de gemakkelijkst gebonden en hebben de meest voorkeur van vissers. Het slip-type is niet erg moeilijk om te binden en ze zijn meestal de beste keuze voor vliegvissers. De andere stijl van haak wordt de volledige overhands-stijl genoemd en wordt gebruikt door Sit-Stay en Trolling Fishermen. Dit soort haken is moeilijk om te binden, maar hebben een zeer sterke greep.

admin

Bir cevap yazın