voor beginners Emily’s Garden Ierse gebreide truien

voor beginners Emily’s Garden Ierse gebreide truien

Emily’s Garden Ierse gebreide truienDe geschiedenis van de Irish Sweater vermengd met smaak van eigen bodem en een levenslange liefde van kunstenaars voor het vak vormt het uitgangspunt voor deze showclip.
mijn naam is Emily welkom in mijn tuin het is de plek waar dromen worden gecultiveerd Ik wil je voorstellen aan mevrouw Spellman van Attleboro die een leven lang Ierse gebreide truien heeft gebreid en ze zijn prachtig bedankt dat je me in je huis hebt laten komen je woont hier in Attleboro deze truien die oorspronkelijk uit Ierland komen hebben een geschiedenis en zijn naar onze kleine geboorteplaats gekomen de geschiedenis van de Ierse trui begon op de Aran-eilanden drie eilanden aan de monding van Galway Bay degenen die daar woonden leefden van de landbouw en vissen in de buitenlucht creëerden behoefte aan warme beschermende en praktische kleding uit de barre Atlantische omgeving de truien waren oorspronkelijk gemaakt van ongewassen wol die nog steeds natuurlijke schapenlanlan bevatte, waardoor het afstotend is, het verhaal gaat dat de patronen werden gebruikt om de lichamen van vissers te helpen identificeren aangespoeld op het strand na een ongeval op zee waren en blijven de truien een weerspiegeling van het leven van de breisters en hun families t deze individuele clanpatronen zijn geregistreerd met de Aran-truimuziek hoe lang doe je dit nu precies 25 30 ik weet het niet maar toen ik naar Irish knits ging Ik weet niet zeker wanneer ik het deed Ik weet zeker dat jij weet dat al deze truien historisch gezien eigenlijk iets betekenen elk gezin had zijn eigen specifieke patroon een unieke combinatie van steken die streng werd bewaakt en van moeder op dochter werd doorgegeven een afgewerkte trui bevat ongeveer 100.000 zorgvuldig geconstrueerde steken en kan de breister tot zestig dagen om te voltooien kan het elke combinatie van steken bevatten, afhankelijk van het specifieke clanpatroon dat wordt gevolgd elke steek heeft zijn eigen unieke betekenis sommige steekpatronen hebben een traditionele interpretatie, vaak van religieuze betekenis de kabelsteek is een afbeelding van de touwen van de vissers en vertegenwoordigt een wens voor een vruchtbare dag op zee de honingraat is een symbool van de hardwerkende zijn de diamant is een wens van succes rijkdom en schat een mandsteek vertegenwoordigt de mand van de visser en hoop op een overvloedige vangst brokken suiker zoetheid dit zijn de kettingen de touwslang is een mengsel van jouw bevel dat is de clan oke het vertegenwoordigt iets individualiseer je dat aan de persoon in plaats van als van een clan die is geregistreerd ja dat dacht ik al gehoord te hebben ik wil het niet er is Idol identiek ja ik probeer ze gescheiden te houden je eigen identiteit ja dat is een goede zaak en houd altijd je eigen identiteit je hebt zoveel gedaan met iedereen van deze patronen in vier dagen ja dat is ongelooflijk dat is ongelooflijk en dit is Han werk nu hebben we het niet over een machine we hebben het over een machine ja beste machine ooit uitgevonden ja en ik vond het leuk om te doen Ik heb hier een boek dat ik’ Ik ben aan het uitwerken dat het helemaal de beste boeken zijn, want je weet dat ze geliefd zijn geweest en net als The Velveteen Rabbit, deze hier is niet zo ongeveer had het ook en de pagina’s zijn uit elkaar gevallen Ik heb elk patroon in t gemaakt zijn boek en gewoon een patroon interpreteren als je een breister bent en je weet waar ik het over heb je moet het lezen en herlezen je moet het echt doen ja je vindt het leuk bijvoorbeeld neem nu deze die ik aan het doen ben op dit moment die dingen ik ben hier weg dit is erg lastig omdat elke rij anders is je moet het boek hebben het zou je vertellen wat je moet doen in de volgende rij ik ben een breister en ik weet hoe gedetailleerd dat is en jij deze kleine suikers moeten concentreren zoals ik ze noem ze zijn van de verkeerde kant gemaakt dus als jij en laten we het patroon omdraaien terwijl we toch bezig zijn, dus deze zijn lastig voor mij als je het geluk hebt om van de clan of om gedwongen te worden om een ​​trui voor je te laten breien je weet dat het authentiek is aan dit kleine label wat is de zorg en daarna hoe was je ze hoe doe je het hier ik was niet dit was een van mijn dochters moest een de tweede maakte voor haar omdat haar man het in de wasmachine stopte en toen gaven ze het aan het babykind dat we niet doen t wassen we drogen duidelijk ik maak ze schoon ja nog een regel groot nee-nee groot nee-nee niet in de was doen Ik zal ze niet maken tenzij ze ze van wol en Iers maken whoa omdat er zoveel werk in zit ze en liefde ook dat klopt en ik hou ervan om gevleid te worden werk is de liefde die zichtbaar wordt gemaakt en ik doe het graag maar de beloning op hun gezicht als ik ze er een geef ik draai wals als ik zelf een hobby begin als jij je zo betrokken raakt bij als je alles wilt weten wat er te weten valt de originele truien zijn eigenlijk gebreid van ruwe wol dat is wol die nog in het vet zit zoals ze zeggen dat ze wol voor de open haard zouden spinnen omdat het de lanoline zou activeren die op zijn beurt zou het spinnewiel vrijer laten draaien en tegelijkertijd zou de boerin of de vissersvrouw uiteindelijk zelf een handbehandeling krijgen het zou als een crème voor hun handen werken die ruw en gehavend waren van al het harde werk dat ze dit moesten doen om hun man te helpen bands blijven warm ze zorgden voor zichzelf dat moeten we doen ik zou graag het voorrecht hebben van een persoonlijke les hoe je dit doet ik doe de achterste rij die niets anders is dan recht breien breien ja en averecht is een achterwaarts gekruld naar achteren naar doe deze tristen van de slangen daar moet je al deze steken op een andere naald zetten en ze naar achteren houden en dan brei je twee steken vanaf hier en dan zet je er twee terug hier die je gaat averecht ik heb net gebreid die twee nu nam ik ik denk dat dit makkelijk is he en ik neem die nu gooi ik deze twee dus je hebt net een draai gemaakt of een zaak ja oke nu ga ik terug naar de vasthoudnaald of de kabel Neal noemen we het en maak de andere twee steken af ​​die er zijn en nu zitten ze allemaal weer op de originele naald dat is wat dit draaien hier ongelooflijk maakte dat echt veel aandacht vereist ja laat me je iets laten zien oke nee ik ze brengen me een foto van iets wat ze leuk vinden nu hier een kaartje dit was voor mijn achterkleinzoon oké en voor zijn pot een motortje dat kon en dus hij ik denk ik kan ik denk ik kan mijn kleindochter vind je naam niet leuk weet je kan je een trui voor hem maken en dat op de voorkant van dat deden we dus ik dacht dat ik goed was omdat ik het op een taart kon doen we deden dit we deden het we maakten de foto mijn dochter maakte de foto voor mij en nu moet je me de naam van je dochter vertellen mijn dochter mijn dochter stukjes die dit deden ja hij tekende die voor mij tekende dus ze tekende deze foto van de locomotief en we zetten dit op de voorkant van mijn trui dus ik brei niet alleen Ierse truien je bent een kunstenaar ze zijn een vakvrouw Ik kan je niet genoeg bedanken dat ik binnen mocht komen om deze keer met je te delen. We gaan dit segment beëindigen met het zoete tenorgeluid van de stem van meneer Spellman als we teruggaan naar mijn tuin, kijk zo dadelijk en ik zal zien je terug bij Emily’s tuinman in slechts een minuut tot we elkaar weer ontmoeten zie je de volgende keer hier in Emily’s tuin ja dat doe ik het doet om te vertegenwoordigen eet gezond en zoet mijn ruching mooi – dank je heel erg bedankt

admin

Bir cevap yazın