voor beginners Gebreide lichte mohair trui. Stap 1, het lichaam.

voor beginners  Gebreide lichte mohair trui.  Stap 1, het lichaam.

Gebreide lichte mohair trui. Stap 1, het lichaam.Ga voor patronen en meer naar https://osterdalsbrura.blogspot.com/2019/04/light-mohair-sweater.html.
nu ga ik je laten zien hoe je deze trui breit informatie over de naalddikte en de afmetingen van de trui kun je vinden op de blog en er zullen ook wat meer foto’s zijn dus maar nu zal ik het breiproces doornemen deze trui ga ik stap voor stap opzetten voor het lijfje van de trui en welke techniek je kiest voor je opzet dat is helemaal aan jou Ik denk niet dat het voor dit project een groot verschil maakt welke techniek je gebruikt ik gebruik mijn favoriete omdat ik denk dat het is, ik denk dat het elastischer is en het is een beetje comfortabeler, maar het is hier echt niet belangrijk, dus eerst maak ik de schuifknoop en voor de ribbels gebruik ik nu een naald van maat zes millimeter en hier heb ik mijn eerste steek en als ik begin met opzetten houd ik mijn breinaald hier in mijn linkerhand en mijn garen in mijn rechterhand ik gebruik mijn wijsvinger naar beneden en naar boven ik draai zodat ik een lus om mijn wijsvinger krijg ik plaats mijn breinaald bovenop het garen en ga naar beneden naar de punt van mijn wijsvinger omhoog door de lus en ik laat het op de breinaald gaan en ik zorg ervoor dat ik het niet te hard aandraai omdat het zo heel moeilijk zal zijn om de eerste rij te breien als ik dat doe, steek ik mijn wijsvinger onder het garen en ik ga omhoog en draai om de lusbreinaald bovenop het garen te laten zakken naar het topje van mijn volgende vinger en omhoog door de lus en laat het op mijn breinaald gaan en ik blijf gewoon doorgaan totdat ik heb het aantal steken dat ik wil dat ik heb Ik ben nu klaar met mijn opzet voor het lijf en ik ben begonnen met het breien van mijn eerste rij en ik zal boordsteek breien en mijn boordsteek zal zijn Ik draai er een brei ik draai een gedraaid averechts breisel één draai averecht één helemaal rond en als ik draai brei ik zal gewoon uitleggen wanneer ik brei zal ik mijn breinaald op deze manier steken haal dit gewoon uit de weg ik ga van onder naar binnen en hij ik pak het garen en ik doorhalen dat is een gebreide steek als ik als ik draai brei ik ga naar de andere kant dit doe ik als ikbrei als ik draai brei ik ga vanaf deze kant zo naar binnen en dan brei ik gewoon en als ik averecht draai in plaats van alleen averecht waar ik onder het garen ga en ik ga zo door de steek ga ik weer achter het garen maar ik ga naar beneden door de steek op deze manier en naar mij toe en dan brei ik averecht zo twist brei ik ga door de steek naar beneden de reden waarom het zo langzaam en bijna onhandig is nu is omdat het de eerste rij is na mijn opzet, het zal steviger en efficiënter zijn als je een toer hebt gebreid, dus dit is twist-knit en ik ga hier naar beneden om het averechte twist-net te draaien en averecht te draaien, dus ik doe dit gedurende de hele toer en ik ga door en rond totdat mijn ribbels klaar zijn en dan ga ik terug naar je met de volgende stap een kleine tip voordat ik ga je zou deze gaten op je eerste rij kunnen krijgen als je opzet zoals ik doe om het te repareren zorg er gewoon voor dat je tijdens het breien niet aan deze rechter naald trekt daarna de opening is gemaakt omdat je aan deze trekt en dus als je probeert niet te trekken het en je breit gewoon een paar steken een beetje voorzichtig Ik vergat bijna om gebreid afval averecht twist net te draaien dus dan kun je echt zien dat mijn opening bijna weg is het is gesloten dus dat is de manier waarop je daarmee omgaat en na het breien van deze eerste rij het zal niet langer een probleem zijn en het zal niet langer zichtbaar zijn, dus ik zal de ribbels breien en ik kom bij je terug met de volgende stap ik ben nu klaar met de ribbels en ik ben begonnen aan mijn eerste rij van het eigenlijke lijf van de trui veranderde ik naar een maat dikkere naalden Ik veranderde van zes millimeter naar zeven millimeter en als ik het lijf van de trui brei, brei ik vier rijen die ik helemaal naar boven herhaal en de eerste twee rijen brei ik gewoon normaal brei steken omdat ik boordsteek heb hier op mijn laatste naald Ik zal moeten of ik hoef niet omdat het niet zal het zal niet zo gemakkelijk te zien zijn met dit garen maar ik pak de steken liever op wanneer ik brei Ik geef de voorkeur om de steken te kiezen door de breinaald in te steken vanaf vanaf t hij ging weg en pakte toen het garen op haal het door de steek en dan van de naald maar zoals je hier kunt zien wat steken als ik eraan trek kun je tenminste zien dat het garen dat het verst van me af is in de steek zit het is verder naar rechts in vergelijking met degene dicht bij mij en om de steek weer op de goede manier te draaien, moet ik mijn breinaald van rechts naar binnen steken, zoals ik deed toen ik ze eerder aan het draaien was en je kunt zien op de volgende steek we hebben de tegenovergestelde situatie als ik eraan trek je kunt zien ik weet niet of je daar kunt zien dat het de andere kant op draait en ze garen het verst van me af is naar links en dan plak ik mijn breinaald hier ook van links en je kunt de steken zien die ik al heb gebreid ze lopen allemaal van rechts naar links, dus op mijn volgende rij kan ik alle steken oppakken door mijn naald in te steken vanaf de links en naar rechts op deze manier, dus ik brei mijn twee rijen en ik krijg ba ck je bij de volgende stap voordat ik dat doe, ik wil alleen maar opmerken dat de boordsteek is gedaan door twist breien en twist averecht het resultaat je kunt hier zien deze gebreide steken aan de rechterkant hier ze deze rij hier is een beetje smaller en heeft een iets andere structuur dan het zou hebben gehad als ik ze gewoon aan het breien was en omdat ik ook aan het averecht was, heb ik hetzelfde aan de verkeerde kant, dus wat ik heb bereikt, is dat de steken een beetje steviger zijn, zodat wanneer Omdat ik zo dikke breinaalden en dit soort garen heb gebruikt, is er niet zoveel ruimte voor vormverlies en doorhangen, dus ik denk dat de ribbels op deze manier wat steviger zullen zijn, dus dat was de reden waarom ik het deed, dus als je als je alsof je gewoon normaal averecht kunt breien en het zal een beetje losser zijn maar het zal prima werken oke dus ik zal mijn twee rijen breien en terug zijn met de volgende stap nu heb ik mijn twee rijen gebreid en ik heb ook een markering geplaatst in elke kant van de trui één aan het begin van de rij en één e precies halverwege dus dit zijn de linker- en rechterkant en zoals ik al zei, ik ben klaar met het breien van de twee rijen en ik ben begonnen met rij nummer drie en rij nummer drie en vier Ik zal om de andere steek breien en averecht breien, net zoals alleen bij de boordsteek Ik draai de steken nu niet, dus ik brei de steken waar ik ze had gebreid in de boordsteek betekent dat ik deze zal breien en hier had ik een averechte steek in de boordsteek, dus ik zal deze averecht breien, maar omdat ik twee rechte steken heb hier zijn de steken gedraaid, dus het is hoekig of het is niet gedraaid, maar het is zoals je kunt zien als het op de naald zit, het buigt van links en naar rechts, links hier en naar rechts hier beneden, dus als ik gewoon zou blijven breien, zou ik het doen pak het van deze kant op, maar als ik sonde, steek ik mijn naald er vanaf de rechterkant door en brei nu averecht de steek is nu veranderd nu zit hij op de naald op een manier die hem van rechts naar boven en naar beneden in een hoek maakt vertrokken, dus als ik het opnieuw zou doen, zal ik het gewoon demonstreren e door hem weer op mijn linkernaald te draaien en ik zal doen alsof ik een toer heb gebreid, dan wanneer ik en jij kunt zien dat het gemakkelijker zal zijn om mijn breinaald op deze manier door te steken, dus ik heb precies de reden waarom ik dat doe dit en ik weet dat ik me er altijd van bewust ben op welke manier ik mijn steken oppak, zodat ik de steken niet zal verdraaien als ik niet van plan ben het te doen, omdat ze er anders uit zullen zien als ik dat doe. gedraaide gebreide steek en hier heb ik niet gedraaid het is zoveel meer open maar dit is helemaal in elkaar gedraaid dus daarom houd ik dit onder controle, dus wanneer ik

verander een gebreide steek in een averechte steek en tegenover ik moet Ik moet de breinaald op deze manier steken, dus het is het tegenovergestelde van wat ik deed op de boordsteek dit is misschien niet zo logisch, maar hier kun je tenminste zien dat het echt duidelijk is de hoeken van de steken verschillen dus hoe dan ook ik ga nu verder met het breien van mijn derde rij en brei averecht brei averecht Ik zal hetzelfde doen in mijn vierde rij en dan blijf ik rijen 1 2 4 herhalen tot aan de mouwen en Ik kom erop terug hoe te beginnen en de mouwen te breien Ik ben nu klaar met het breien van het hoofdgedeelte van het lijf en het volgende wat ik nu moet doen is de mouwen breien en het enige waar je aan hoeft te denken is dat je eindigt je mouwen in dezelfde rij in dit structuurpatroon als je hier eindigt, zodat wanneer je de mouw bevestigt, het patroon ook past

admin

Bir cevap yazın