voor beginners Hoe brei je een dikke trui zonder patroon?

voor beginners Hoe brei je een dikke trui zonder patroon?

Hoe brei je een dikke trui zonder patroon?Als je een speciaal, dik garen hebt en er geen truipatroon voor kunt vinden… maak er dan zelf een! In deze video laat ik je zien hoe je metingen van een top …
is dit je ooit overkomen, heb je een opwindend nieuw nieuwigheidsgaren of een paar coole nieuwe naalden in handen die op zoek zijn naar een truipatroon en niets kunnen vinden om goed te maken vandaag ga ik je laten zien hoe je een top waar je al van houdt en gebruik het als een sjabloon zodat je weet hoeveel steken je moet opzetten en breien voor een gepersonaliseerde trui die helemaal niet past, dus laat me je eerst mijn sjabloon laten zien top ik heb dit sweatshirt gekozen omdat ik vond de lengte leuk en het had een oversized pasvorm als dit de eerste keer is dat je patroonloos op een trui gaat oversized is je vriend omdat je niet zo nauwkeurig hoeft te zijn in je metingen ook deze trui heeft geen unieke vormgeving geen gebogen zomen of schuine naden en belangrijk: geen ingezette mouwen we willen dat de mouwnaad min of meer recht is in lijn met de zijnaad en ik kan zien dat het lichaam in feite twee rechthoeken is die aan elkaar zijn genaaid, wat super gemakkelijk is om af te trekken met breien we kunnen een rechthoek goed maken je merkt misschien dat De mouw heeft wel vorm en meer ervaren breiers kunnen dit doen met minderingen, maar het plannen ervan en hoe ze worden uitgespreid valt iets buiten het bestek van deze video, dus we zullen de mouwen alleen gebruiken voor een basislengte en -breedte meting en gelukkig voor ons zijn ballonmouwen super populair op dit moment geen vormgeven vereist, dus welke afmetingen nemen we van onze favoriete oversized basic top met vallende mouwen, nou we hebben de lichaamslengte nodig lichaamsbreedte mouwlengte mouwbreedte op het breedste punt en ook de halslijnbreedte en als je het gevoel hebt dat je dat moet opschrijven, ik heb het al voor je gedaan, er is een handige gratis afdrukbare om mee te gaan met de video die hieronder is gelinkt en je zult hier in het midden van de afdrukbare iets zien over de magische vergelijking daarvoor heb je je meter nodig en om dat te doen, moet je een maatstaal maken. Hier is mijn voorbeeldmeterstaal. Ik heb het een beetje supergroot gemaakt voor deze video, je kunt wegkomen met een kleiner staal, maar het is slechts eenklein vierkantje van het steekpatroon dat je in je trui wilt gebruiken, zodat we onze steken kunnen meten en letterlijk tellen in een bepaald aantal inches, vier inches of 10 centimeter is vrij standaard, maar met mijn dikke garen had ik er maar vijf en een halve steken en vier inch, dus ik stootte het tot vijf inch om een ​​steektelling te krijgen die een geheel getal was zeven steken in vijf inch, dus je schrijft dat op onder steken in vijf inch op de afdruk, dan doen we rijen meet dezelfde inches verticaal en tel de rijen voeg ze toe aan de afdrukbare en nu weten we onze steken en rijen per inch op het staal, we kennen onze inches van de trui, dus als je je de algebra van de middelbare school herinnert, kunnen we vermenigvuldigen om onze truisteek te krijgen telt ik weet niet of ze het op deze manier meer leren op school, maar voor het geval of om je geheugen op te frissen, we hebben steeksteken op de bovenste maat inches aan de onderkant we hebben truisteken bovenaan onze onbekende weergegeven als onze variabele x en onze gewenste trui-inches staan ​​onderaan, dan gaan we x oplossen door dit getal te vermenigvuldigen met dit getal en dit getal met dit getal en de x te delen om ons aantal ontbrekende steken te krijgen. Ik liet mijn werk zien in dit kleine voorbeeld hier beneden dus zeg ik heb 10 steken en 5 inch we willen weten hoeveel steken we nodig hebben om 25 inch te krijgen we vermenigvuldigen 10 bij 25 en 5 bij x deel beide zijden door 5 om de x te scheiden en 50 steken te krijgen 25 inch als ik dezelfde berekening doe voor mijn truimaat van 7 steken en mijn truibreedte van 20 inch krijg ik 28 steken en als je een decimaal krijgt, rond je gewoon af naar het volgende gehele getal nog een ding wanneer je twee randen naait samen zoals wanneer je platte stukken breit, voeg twee toe aan je aantal steken omdat een steek aan elke rand wordt opgegeten door de naad, dus mijn grote steektotaal op het voorpaneel is achtendertig plus 2 voor het naaien, dus ik zet 30 op en ik brei 33 rijen die ik heb bepaald met behulp van onze handige kruisvermenigvuldiging f ormula opnieuw behalve met mijn aantal rijen en truilengtemeting van eerder zoals voor de halslijn, nu als je gewoon twee rechthoeken aan elkaar naait en een opening voor je hoofd hebt, krijg je dit soort hoge en strakke halslijn er zijn twee eenvoudige manieren om dit te omzeilen een daarvan is om je nekopening een beetje groter te maken voor een meer ontspannen boothals of off-shoulderstijl. de andere optie is met een beetje eenvoudige vormgeving op het voorpaneel door in het midden van je werk af te binden en een beetje extra lengte toe te voegen aan de schouderstukken zodat je trui iets lager aan de voorkant zit als je ongeveer twee rijen verwijderd bent van je afkanting. Je hebt alleen je totale aantal steken op het voorpand nodig minus je aantal steken in de halsopening deel dat door twee om je aantal schoudersteken brei dat aantal voor mij het is acht en kant dan de halsopening af het aantal steken in mijn geval 14 steken nu heb ik mijn nekopeningssteken vanaf het begin afgebonden mijn steken gaan gewoon chillen hier op mijn cirkelkoord voor nu en ik kan de resterende steken breien deze op mijn rechter naald telt en ik zou hier ook acht steken moeten hebben en je hebt twee sets levende schoudersteken met een halslijn die in het midden is afgeboord nu kan ik toevoegen lengte tot aan de schouders en ik ga beginnen aan deze kant waar mijn werkgaren klaar is om te gaan ik doe nog een verkeerde rij aan de zijkant en dan op deze volgende rij aan de rechterkant kan ik afkanten en hebben we een beetje toegevoegd extra hoogte aan deze schouder nu moet ik mijn garen opnieuw vastmaken om nog een rij met de verkeerde kant van de steken hier te haken, we wachten geduldig en bind die ook af als je dit schoudervormdeel hebt gedaan dat ik je wil laten zien deze kleine visuele opening die je krijgt tussen je twee afkantingen kun je vullen met dit kleine staartje dat overblijft van waar je hebt vastgemaakt, rijg het gewoon onder de eerste afkantsteek en terug door de andere kant om een ​​soort van bind toe te voegen -off steek waar het leek alsof er een ontbrak voor de voorkant en ba ck panelen klaar je kunt langs de schouders naaien ik pakte een tapijtnaald en rijgde het met de staart van een van de panelen ik kan vastmaken aan het tweede paneel door hier door het kleine hoekje te rijgen en ik ga de matrassteek gebruiken voor een strak ogende, veilige naad om dit te doen ik ga onder de steken werken net naast mijn afkantrand en ik heb links naar handige naden

tutorials hieronder nu met beide schouders gefelst, we kunnen over mouwen praten en je hebt veel opties hier kun je voor- en achterpanelen maken zoals we deden voor het lichaam volgens je mouwmaten van eerder met naden langs de boven- en onderkant je kan een paneel maken dat twee keer zo breed is en het omvouwen tot een buisje met een onderarmnaad als je je mouwen zo breit met de steken parallel aan het lichaam easy peasy je werkt gewoon met je rijmeter om de mouwbreedte te bepalen en naai je rijen één voor één als je steken loodrecht lopen zoals de mijne, er is iets om te overwegen gebreide steken zijn een beetje breder dan ze hoog zijn, dus als je steken aan rijen naait, moet je meestal om de paar rijen overslaan tijdens het naaien drie steken voor elke vier rijen bijvoorbeeld, maar we kunnen deze functie in ons voordeel gebruiken als een verkorte manier om perfecte, gemakkelijke ballonmouwen te krijgen zonder extra berekeningen of naden onthoud die mouw w idde meting van eerder ik gebruikte het samen met mijn rijmeter om erachter te komen hoeveel rijen ik nodig had om die breedte te krijgen in mijn geval acht en een halve inch om ervoor te zorgen dat mijn trui niet te strak in de oksels zou zitten, toen pakte ik een steek in elk van die rijen zonder er een over te slaan, dus mijn mouw zal een stuk breder zijn dan het armsgat vandaar de ballonmouw. Ik zal je laten zien hoe ik die steken heb opgepakt voor het geval je nog geen steken hebt opgenomen voordat ik’ ik vind mijn schoudernaad en vind deze laatste rij v’s hier vlak voor de uiterste rand en steek mijn naald in die steek ik kan een nieuw garen pakken en er zomaar een steek doorheen trekken dan kan ik mijn naald in de steek steken volgende steek en trek een steek op ga door totdat ik het nummer heb opgepikt dat ik nodig heb voor acht en een halve inch aan rijen waarvan ik me herinner dat het meer dan 20 en een halve inch aan steken zal zijn en dan om de andere helft van mijn mouw te krijgen steken ik ga van de gelegenheid gebruik maken om te blijven rt in de rondte werken lijkt me minder yay ik heb eigenlijk 19 rijen geteld vanaf de schoudernaad en pak direct die laatste rij op het andere paneel op ik ga ervoor zorgen dat het behoorlijk strak is om me te helpen die okselkloof te overbruggen en ik blijf steken opnemen totdat ik terugkom naar waar ik begon, dus ik kan in de rondte beginnen te werken, dan kan ik gewoon rond en rond breien totdat ik bijna mijn mouwlengte heb gemeten vanaf de voorbeeldtop, het enige dat overblijft is om een manchet en als je nieuwsgierig bent naar hoe ik van kleur ben veranderd in deze trui, ik kan je laten zien dat het nu maar een kleine rij is waar ik de eerste twee steken van de rij in de nieuwe kleur heb gewerkt en daarna een in de oude kleur een kleine omslag aan de achterkant ik deed dit voor slechts één rij en schakelde toen volledig over op de nieuwe kleur om deze oversized ballonmouwen smaller te maken en echt die trendy aangesnoerde manchet te krijgen ik kon er twee aan elkaar breien voor een hele ronde, dus ik breide elke twee steken samen om te knippen mijn steken zijn gehalveerd, dan wissel ik naar kleinere naalden een maat kleiner niet honderd procent nodig als je deze handige verwisselbare naalden niet hebt of als je de onderstaande maat niet hebt, maar ik raad wel een ribbels aan zoals de gebreide averecht een rib die ik gebruik voor mijn manchetten en ik werkte een paar toeren averecht één averecht totdat ik een manchet had die ongeveer vijf centimeter breed was ik moest uiteindelijk in een magische lus gaan werken omdat ik zo weinig en strakke steken op mijn naald had ze kwamen niet meer helemaal rond je kon ook breinaalden zonder knop gebruiken die in patroon afkanten, dus als je de breisels breit en de parels averecht krijgt, krijg je een afkanting die voldoende rekbaar is voor de onderkant van je mouw en aangezien we mouwsteken hebben opgenomen in het enige wat overblijft is om deze zijkanten weer tot aan de onderarm te naaien ik gebruik de matrassteek voor een echt mooie afwerking en ik heb mijn tapijtnaald ingeregen met de staart ik vastgemaakt aan de andere kant en om te beginnen matras stiksels deze verticale naad ik ga de uiterste rand zoeken en ga een halve steek erin om de eerste zichtbare v-vormige steek te vinden steek mijn naald in het midden van die v en pak een ladder en nog een ladder om de naad iets sneller ga naar de andere kant weer in de steek pak een ladder en nog een en naad kom terug naar de andere kant en ga naar waar je vandaan kwam voordat je nog twee ladders oppakt en naad en het coole eraan matrassteek is dat je het heel strak kunt trekken en die randen samen kunt trekken voor een heel mooi ogende en gestructureerde naad, dus dat is mijn kleine trui zonder patroon. Ik hoop dat je dit als startpunt gebruikt om allerlei nieuwe truiontwerpen te maken je kunt spelen met kleuren en verschillende lengtes en zelfs volgende steken oppakken om een ​​coltrui te maken de mogelijkheden zijn eindeloos vanaf hier en als je zo bent, is dit niets voor mij ik wil gewoon een patroon volgen, abonneer je dan want ik’ Ik heb er genoeg van die komen als nou dankjewel voor het kijken ik zie je de volgende keer doei hallo schat wauw je geeft me geweldige bloopers jou

admin

Bir cevap yazın