voor beginners Hulp bij het breien – Stoomblokkering

voor beginners Hulp bij het breien – Stoomblokkering

Hulp bij het breien – StoomblokkeringDit is een handige techniek waar ik het altijd over heb en gebruik! Het is super handig om uw breiwerk glad te strijken voordat u gebreide stukken aan elkaar naait. Links naar…
vaak in mijn tutorials en in mijn patronen raad ik stoomblokkering aan, het is iets waar ik veel over praat, maar ik denk niet dat ik ooit echt heb laten zien hoe je het moet doen eh, regelmatig blokkeren verwijst meestal naar het volledig doorweken van je gebreide item, afgewerkt gebreid item, in wolwas en zeep, en dan plat neerleggen om te drogen, precies zoals je het wilt, maar er zijn momenten waarop je wilt dat dingen een beetje worden geblokkeerd, maar dat heb je niet echt om de tijd te nemen om er bijvoorbeeld een volledig nat blok voor te maken, nou ja, twee voorbeelden die ik boven op mijn hoofd kan bedenken een is gebreid kant terwijl ik het brei, ik wil het patroon zien verschijnen, en zien het ziet er goed uit, dus ik neem het vaak mee naar mijn blokkeerplank, met het strijkijzer, en stoom het een beetje uit, maak het plat, zodat ik kan zien hoe mooi het is terwijl ik het brei, in plaats van te wachten op het geheel ding dat moet worden afgemaakt, dat ben ik een beetje, maar de manier waarop dit echt praktisch is, is wanneer je iets breit dat moet worden bijvoorbeeld genaaid, een trui die in stukken is gebreid, je weet wel, voorkant, mouwen terug en je gaat het hele ding aan elkaar naaien en de stukken direct nadat je ze hebt gebreid, zijn meestal een gekrulde gerimpelde puinhoop, dus als je ze kunt stomen naar de schema’s in het patroon, zal het veel gemakkelijker zijn om het geheel aan elkaar te naaien als ze goed plat zijn, laten we hier eens naar kijken dit is een mouw dit is de bovenkant van de mouw en ik doe het niet’ Ik heb geen ruimte om je het hele ding te laten zien, maar het is niet zo belangrijk, dit is van mijn Ombre Dyed Sweater-patroon, en in het patroon geef ik je de exacte afmetingen voor wat je breiwerk zou moeten zijn, wat het heel gemakkelijk maakt om het te stomen uit, omdat je gewoon de aanwijzingen hier kunt volgen, dus nogmaals, het blokkeringsbord is handig, omdat ik dit raster hier heb om dingen heel gemakkelijk te maken en wat ik ga doen is dit gewoon vastzetten, 1, 2, 3 en een half tot de metingen in de schema’s 1, 2, 3, 4, 5 zonder ook op in te gaan veel details over de maat van dit of zoiets, ik volg gewoon het patroon en natuurlijk zou ik dit helemaal volgen tot aan de onderkant van de mouw, en dat hele ding uitmeten, maar hier ga ik, ik heb heb de hele mouwdop uitgespeld en dan ga ik het strijkijzer nemen, op de hoogste stand van stoom, en stoom op deze manier toepassen zonder naar beneden te drukken dit is vooral effectief als je wol gebruikt wol doet gewoon wat je wilt als je er stoom op aanbrengt, dus hier kan ik de steken gladstrijken, en als mijn steken een beetje wankel zijn, kan ik ze naar beneden kloppen en ze plat maken en ze er echt goed uit laten zien en als je je stukken op deze manier af hebt , je laat ze gewoon op deze manier afkoelen, en dan zullen ze plat zijn, ze zullen er mooi uitzien, en ze zullen nu gemakkelijker te naaien zijn, één ding wil ik je laten zien, een truc als je met tricot werkt en het krult echt op je, het is gemakkelijker om het om te draaien en het vanaf de andere kant te doen, je ziet de tricotsteek i s krult op deze manier dus het is gemakkelijker om het vast te spelden als ik het op deze manier kan uitrollen de afmetingen zijn allemaal hetzelfde, natuurlijk is het gewoon gemakkelijker om het op deze manier vast te spelden als de tricot toch echt krult, dat is het ik ben eindelijk je precies vertellen wat ik bedoel als ik stoom blijf blokkeren, veel succes [music]

admin

Bir cevap yazın