voor beginners Ik brei victoriaanse zomerkousen met de hand (en het duurde een eeuwigheid) || historisch loungewear breien

voor beginners  Ik brei victoriaanse zomerkousen met de hand (en het duurde een eeuwigheid) ||  historisch loungewear breien

Ik brei victoriaanse zomerkousen met de hand (en het duurde een eeuwigheid) || historisch loungewear breienMijn tweede keer dat ik Victoriaanse kousen met de hand brei – dit keer voor de zomer! Het duurde erg lang om deze te breien, en ik worstelde echt met motivatie en …
de zijden en wollen kousen die ik meer dan een jaar geleden heb gebreid, zijn nu lekker warm, zelfs als ik het gat in een van hen niet heb gestopt, maar ik wilde iets passenders om binnenshuis te dragen en vooral op warmere dagen nu ik bijna klaar ben met mijn Victoriaanse lounge-outfit ik wilde een paar kousen die zouden passen bij het dragen van de rest van dat ensemble ik heb de afgelopen weken het geluk gehad om antieke handgebreide katoenen kousen te bemachtigen en ik wilde ze gebruiken die als basis voor het breien van mijn eigen versie wat interessant voor mij was, is dat beide antieke paar kousen die ik heb erg op elkaar lijken qua constructie je hebt een pico zoom aan de bovenkant gevolgd door een stuk kantwerk dan heb je sommige afnames richting de kuit en het enkelpunt waar je een heel ander soort gevoel krijgt dan wat ik eerder heb gezien bij het moderne sokkenbreien en dan afnemend richting de teen omdat er veel constructiedelen aan deze kousen zitten die ik heb nog nooit eerder gezien ik wilde de kousen van het laatste handgebreide paar niet opnieuw maken, dat zou erg moeilijk voor me zijn, dus ik ging terug naar mijn boek uit 1892 de kunst van het breien en ze hebben veel regels ze noemden ze niet patronen voor het breien van kousen waaronder een paar dames kousen die heel dicht bij de bestaande paren leken die ik bezit er is ook een hele sectie kanten randen die je kunt toevoegen aan de bovenkant van kousen of wanten en een paar beginnen zelfs met een pico zoomrand dus ik heb er een gekozen als mijn kanten rand en het andere belangrijke kenmerk dat ik niet wil missen, is dat de antieke kousen die ik bezit een parelnaad aan de achterkant hebben, dus het lijkt alsof je een scène hebt op de achterkant van je kous is het je misschien opgevallen dat beide paar kousen die ik heb zijn gemarkeerd met initialen, een ervan is gemarkeerd met initialen en een nummer de nummers komen niet overeen en de kantterm van de top niet lucifers is waarom ik zeg peer die aan mij werd verkocht als een paar maar ik denk niet dat het eigenlijk een paar kousen is ik denk dat het twee aparte kousen zijn het andere paar is ook gemarkeerd met initialen maar deze is gemaakt met kralen, iets wat ik nog nooit eerder heb gezien in het patroon of recept een optie voor het markeren van uw kousen, maar ze raden u aan dit te doen door uw kaart te nemen van uw letters of cijfers waarmee u uw kousen wilt markeren en in plaats van plat over die delen te breien en die in averechte steken te breien zodat u ribbels maakt waar in plaats daarvan zou je misschien kruisgestikt of bewerkt kleurwerk hebben of de kralen zetten en dan kun je op die manier letters of cijfers op je kous lezen, dus ik heb het originele patroon uit 1892 genomen, een paar van mijn eigen details en vertalingen toegevoegd aan probeer het een beetje duidelijker te maken en schrijf een patroon op dat iedereen kan gebruiken de link staat in de beschrijving ik heb ook de gratis link naar het originele patroon dat ik heb gebruikt en de kanten rand die ik heb gebruikt dus als u als je het zelf wilt interpreteren, kun je het alleen maar vertalen naar wat volgens mij een beetje meer begrijpelijke moderne termen zijn en een veterkaart samenstellen ik heb ook de optie toegevoegd om je eigen metingen in te voeren rond de bovenkant van je kuit je enkel en de lengte van uw kous en het zal het aantal steken wijzigen en het aantal toenamen verminderen, zodat u uw eigen kous kunt breien volgens uw eigen afmetingen. Ik heb ook besloten om een ​​kleine video-tutorial samen te stellen over hoe u die kousen kunt breien die u krijg toegang tot als je mijn patroon koopt, want hoewel ik het duidelijker probeerde te beschrijven, dacht ik dat dat een beetje nuttig zou kunnen zijn, dus als je wilt, staat de link in de beschrijving, maar je kunt ook toegang hebben tot alle gratis bronnen die ik ook vertaalde al mijn omzwervingen terzijde waarom laat ik je niet meteen het proces van het breien van deze kousen zien in de afgelopen paar maanden natuurlijk heb ik een minder dan fantastische start gemaakt omdat ik besloot om te beginnen met k ik heb ‘s avonds veel te laat op mijn kousen genaaid en daarom raden ze je aan om ‘s avonds laat niet te breien. Ik werd een beetje slordig toen ik mijn werk in de rondte draaide en het lukte me om mijn naald uit alle delen te trekken mijn steken op dit punt ik vraag me af of ik te moe ben om de steken met succes terug op mijn naald te zetten, maar het is ook ik voel me te gevaarlijk om dit een nacht te laten zonder dat het weer op de steken zit ja raad je ten zeerste aan om niet te breien nadat ik middernacht niet weet oh wens me geluk goed goed nieuws ik denk dat dit degene is die ik erin heb gekregen om alles terug op mijn naald te krijgen zonder hechtingen te verliezen en op dit punt ga ik het gewoon opbergen voor vanavond en gaan naar bed dat was eng gelukkig kon ik mijn hechtingen redden en toen was het tijd voor een paar weken breien voor het bovenste deel van mijn kous soms als ik brei op sokkenbreinld zet ik degene die ik gebruik momenteel niet zomaar op een willekeurige plaats gedachteloos wanneer ik sta op en ik ging gewoon weer zitten en ik kon voor mijn leven niet vinden waar ik de naald had gestoken het zat niet in het werk het zat in het bolgaren het zat niet in de kussens en ik zal gewoon steken het in het kussen soms stop ik het in mijn broek die ik draag of mijn shirt ik heb het net gevonden ik denk dat dat een andere plaats is waar ik moet beginnen met controleren of het mijn eigen haar is ik kom zo dicht bij het afnemende deel van deze kousen ik heb nog maar anderhalve centimeter te gaan maar ik heb bijna geen stoom meer ik word moe van al die rechte tricotkousen dus ik denk dat ik ga, misschien motiveer ik mezelf door buiten te zitten het prachtige zonlicht even terzijde, je vraagt ​​je misschien af ​​hoe gebruikelijk het aan het eind van de 19e eeuw zou zijn om je eigen kousen met de hand te breien, vooral omdat het de tijd was van fabricage- en breimachines en er specifiek machines voor het maken van kousen bestonden en je ze kon kopen ik hou ook van machines ik ben gefascineerd door machines, vooral naaien en breien machines aan het zoeken zijn en de constructie van kousen opzoeken, ik zou hier zo lang over kunnen praten, maar de breimachine

werd oorspronkelijk uitgevonden als een kousenframe om het proces van het maken van kousen zo veel sneller te maken dat het werd uitgevonden in de jaren 1500, honderden jaren voor de naaimachine, en het is zo fascinerend omdat kousenbreisters in de tijd dat professionele kousen konden breien tussen twee en drie paar kousen per week, maar met de toevoeging van het kousframe dat zou kunnen gaan tot 25 tot 30 paar kousen per week, dus het was een ongelooflijke productiviteitsverbetering natuurlijk omdat ik zoveel van al deze machines houd dat ik een kijk al een tijdje uit en ik deed iets stiekems aan de zijkant en ik kreeg iets dat ik later in meer detail zal delen, maar als je er in de tussentijd meer over wilt weten, kijk dan gerust op mijn patreon-pagina ik heb daar een bericht met meer details over de nieuwe machine die ik heb gekocht voor de kousen die ik heb gemaakt, ik moest 30 cm recht breien aan de bovenkant en toen was het tijd om de minderingen vanaf de kuit te doen ds de enkel hier kun je zien vanaf een zijaanzicht toen ik klaar was met ik denk dat het 19 afnames waren en dan nog vier centimeter breien voor het enkelgebied, toen was het tijd om verder te gaan naar het hielgedeelte van de kous die is een heel andere hiel dan ik ooit heb gedaan het eerste deel was om de hielflap te doen die vergelijkbaar is met andere hakken die ik in het verleden voor andere sokken heb gebreid, maar toen was het draaien van de hiel heel erg anders, ik breide toen ongeveer de lengte die ik nodig had voor de voet zodat er genoeg ruimte was om de minderingen voor de teen te doen ik trok alles strak aan de punt en mijn kous was klaar ik had mijn eerste kous af het is altijd spannend om een ​​breiproject af te maken en er een af ​​te werken van deze kousen is geweldig, het voelt als zo’n prestatie, maar ik heb op dit moment absoluut het tweede kous-syndroom echt heel erg moeilijk ik vind het gewoon heel moeilijk om helemaal opnieuw te beginnen en een tweede kous te moeten breien het kostte me al zo lang om het af te maken t die van hem is zo klein en ik wil het gewoon niet helemaal opnieuw doen, dus ja, nu maakt mijn breitas met mijn katoenen breigaren de spot met me, staart me de hele dag aan en zegt me dat ik niet eens ik ben begonnen aan mijn tweede kous, maar als je nog wat motivatie of discipline hebt, stuur het dan mijn kant op want ik heb het echt niet op dit moment wil er niet eens aan denken om met mijn tweede kous te beginnen voor mij leek het alsof het weer buiten voorbij was de weken erna weerspiegelden hoe ik me voelde of het gebrek aan enthousiasme dat ik had om mijn tweede kous te breien om een ​​beetje druk van mezelf af te nemen ik besloot om mijn tweede kousbreien niet te filmen en het gewoon te doen bij het tempo dat ik aankon met de energie en tijd die ik tot mijn beschikking had terwijl het buiten behoorlijk stormde we veel onweersbuien veel regen en veel hagel het mooie is dat die stormen vaak zullen keren in iets moois en de lente is r als we hier in volle bloei komen, hebben we veel prachtige wilde bloemen en ik vind het heerlijk om de bijen buiten te zien. Mijn opgewekte humeur werd niet alleen verbeterd door de prachtige bloemen die hier bloeien, maar ook door het feit dat ik eindelijk mijn tweede kous af heb. lange tijd een paar maanden vanaf het moment dat ik eindelijk mijn tweede kous klaar had, maar ik vind ze er allebei geweldig uit zien je zou wat kleine verschillen kunnen opmerken tussen mijn twee kousen ik heb precies hetzelfde patroon gebruikt ik heb helaas wat fouten gemaakt maar ik heb er twee gebruikt verschillende soorten katoendraad voor elk van deze kousen die ik gebruikte op lydia’s nummer 10 haakgaren en breiplectrums curiosa nummer 10 en ik geef sterk de voorkeur aan gebreide plectrums curiosa nummer 10 want ook al krijg je niet zo’n effen kleur in je steken het is een beetje meer doorzichtig het is zoveel gemakkelijker voor mij om de eerste kous aan te trekken die ik hier aantrek is degene die ik op Lydia’s gehaakte katoenen draad heb gebruikt en het is zo stijf en zo strak en na het opzoeken van enkele technische details van de manier waarop dit garen wordt geproduceerd, geloof ik dat het een s twist of az twist garen is en de manier waarop ik het brei, betekent dat de kous spiraliseert, dus je kunt me hier zien worstelen om de kous recht te trekken als hij eenmaal op mijn been zit omdat de naad altijd scheef eindigt op deze kous ik hou van de kleur en ik hou echt van hoe deze kous eruit ziet, maar ik geef echt de voorkeur aan nitpix curio nummer 10 katoendraad om mijn kous te maken, ook al sla ik exact dezelfde maat op mijn tweede kous als op mijn eerste ik vind het zoveel gemakkelijker om deze kous aan te trekken ik vind dat het katoen gewoon veel fijner rond mijn voet smelt en het is niet zo strak rond de enkel en de hiel het is gewoon een veel comfortabelere kous in het algemeen en ik geef er de voorkeur aan hoe het kant eruit ziet, gemaakt van dit katoenen garen en het draait ook niet om me, dus ik heb niet zo’n probleem met de naad die er recht in blijft de achterkant van deze kous die ano . is er is een enorm pluspunt ik vind het veel gemakkelijker om deze te dragen, dus ik geef persoonlijk de voorkeur aan de tweede kous veel beter dan de eerste wat is een betere manier om het dragen van mijn nieuwe katoenen kousen te vieren en een beetje in mijn ondergoed te stoeien in het mooie lenteweer terwijl delen van dit proces waren absoluut een strijd voor mij ik heb echt genoten van het eindresultaat van mijn katoenen kousen en ik ben zo blij dat ik een paar heb dat ik kan dragen als je deze video leuk vond en op zoek bent naar meer historische knutsel- of brei-inhoud ook naaien voel je vrij om je te abonneren en ik zie jullie allemaal heel snel weer met het laatste stuk van mijn Victoriaanse loungewear-outfit jij

admin

Bir cevap yazın