voor beginners Lopapeysa (IJslandse trui) breien voor beginners. Deel 3

voor beginners  Lopapeysa (IJslandse trui) breien voor beginners.  Deel 3

Lopapeysa (IJslandse trui) breien voor beginners. Deel 3Gratis patroon van deze sweater is beschikbaar op Ravelry: https://www.ravelry.com/patterns/library/autumn-31 MOOSE Pattern (gratis): …
hallo breiers! Het laatste deel van mijn tutorial over het breien van een lopapeysa-trui, ook wel bekend als IJslandse seater of trui met ronde pas, nemen we deze keer de volgende technieken: steken minderen, halsboordsteek en hoe je steken afkant met een naald, armsgaten dichten , verberg de draadeinden, en tot slot hoe je de trui moet spoelen en afdrogen. Allereerst wil ik je laten weten dat ik het uiteindelijke patroon heb veranderd om het gemakkelijker te maken om te breien en om te demonstreren Wees niet in de war als je plotseling zie niet hetzelfde patroon waar ik aan werk als in de vorige video’s patronen maken is niet de eenvoudigste taak, dus ik hoop voor je begrip er zijn een paar methoden die ik je vandaag ga laten zien laat ons naar het patroon kijken en zien hoe het afnemen eruit ziet In de meeste patronen ziet u een speciale toets of symbool, dat aangeeft waar u steken moet minderen. Hier hebben we een sleutel
"k2tog" wat betekent "brei 2 steken samen", en een sleutel "ssk", dat is "slip slip knoop" als je een patroon hebt met minderingen aan beide kanten tegelijk, gebruik je beide methoden, maar als je patroon een keer aan de ene kant afneemt, dan aan de andere kant, is de methode die je kiest niet zo belangrijk bij deze methode, je breit gewoon 2 steken zo samen in mijn patroon, ik zal alleen deze methode gebruiken omdat ik niet gelijkmatig aan beide kanten van het patroon hoef te verkleinen De steek helt uiteindelijk naar links op een andere manier is "slip slip knoop" Je ziet dat de steek niet voor mij is geopend, hij is van me af gericht.Ik steek een naald in en verander de richting van de eerste steek en de tweede.Nu worden ze in mijn richting gedraaid, ik pak ze samen en brei als één steek De steek loopt schuin naar rechts volgens het patroon, verminder ik geleidelijk de steken op mijn naalden tot ik de laatste naald bereik ik verander mijn naalden naar maat 45 mm, brei de laatste naald recht, en minder steken tegelijkertijd dan doe ik eenvoudige boordsteek als 1 brei 1 averechte steek Probeer het niet te strak te breien Zelfs als het halsgat groot genoeg is, denk ik niet dat je je elke keer dat je een trui draagt ​​verslikt wilt voelen, ik brei ongeveer 5-6 rijen en begin met het voorbereiden op afkanten om onze boord er mooi en elastisch uit te laten zien, ik moet 3 rijen breien die iets anders zullen zijn rij 1 In deze rij zijn alle gebreide steken hetzelfde, maar de averechte steken worden gewoon naar een andere naald verplaatst De draad zit vooraan van het Kijk wat ik aan het doen ben. Ik brei steek, neem dan averechte steek en mo veeg het naar de rechternaald, laat de draad vooraan herhaal de hele rij rij 2 Bijna het tegenovergestelde verplaats ik de gebreide steek naar een andere naald, de draad achterlatend En dan brei ik de averechte steek Zo doen we de hele rij van de boordsteek rij 3 is absoluut hetzelfde als rij 1 Brei de eerste steek zoals we die normaal breien, de averechte steek wordt verplaatst naar een andere naald met een draad ervoor ik ben klaar met de voorbereidingen en nu is het eindelijk tijd om een ​​naald te gebruiken! voordat ik begin, moet ik een averechte steek instellen om de eerste te zijn, gewoon de gebreide steek maken zodat die op de rechternaald zit, dan neem ik een plastic naald en laat ik het draadeinde ongeveer 2-3 keer langer dan de neklengte het hele proces van het afkanten zou ik in drie stappen verdelen stap 1 Ik steek de naald in een averechte steek en ga dan zo rond om de draad naar voren te brengen stap 2 Ik pak de linkerkant van de gebreide steek op van rechts Kijk, hier is de lus die ik rechts naar links in deze lus steek en de gebreide steek die naast de averechte steek staat stap 3 Nogmaals, ik steek de naald in de averechte steek, maar deze keer achterstevoren En trek hem strak iets omhoog nu kunnen we beide steken loslaten. Het enige is om deze juiste spanning te vinden, dus steken zijn niet te strak, maar ook niet te los en steken niet uit we herhalen met de volgende twee steken dezelfde stap 1 Plaats de naald in een averechte steek, maak de weg rond en breng de draad aan naar voren stap 2 Neem de linkerkant van de gebreide steek op en steek deze van rechts naar links in deze lus en de gebreide steek die naast de averechte steek ligt Stap 3 Steek de naald in de averechte steek, van achteren naar voren, en zet vast omhoog We herhalen deze stappen totdat we alle steken loslaten de laatste stap is om beide uiteinden te verbinden Ik imiteer de vorige stappen, zoek een steek waar ik de naald in kan steken, verbind dan 2 steken aan beide kanten en trek de naald uit de verkeerde kant zijkant om het in de ribsteken te verbergen de rib is klaar, het zou elastisch moeten zijn en erg mooi ik heb nog open armsgaten die ik nodig heb om mee te doen het belangrijkste idee is om het zo veel mogelijk onzichtbaar te maken ik neem ongeveer 2-3 keer langere draad, steek deze in de naald en vind de eerste steek ik zie dat ze hier verloren zijn gegaan terwijl ik de trui aan het breien was en daarom gebruik ik mijn haakwerk om mezelf te helpen ze op te tillen. , maar je zult zeker beloond worden n je ziet hoe nauwkeurig het eruit ziet aan het einde ik probeer op dezelfde manier te herhalen als de draad elke rij doet De naald gaat naar de eerste steek zoals je ziet dat de steek niet gedraaid is En dan gaat hij omhoog vanaf de volgende steek Ik doe de hetzelfde met steken aan de andere kant Naar beneden naar de eerste steek en omhoog van de volgende steek stap voor stap, langzaam ademen, geduldig lussen oppakken, de goede kant vinden mijn garen is te harig en zorgt daarom voor wat extra werk voor mij aan de moment misschien is het idee niet zo duidelijk, maar ik doe nog een paar steken meer je ziet de manier waarop naalddansen tussen steken herhaalt de manier waarop alle rijen met elkaar zijn verbonden zodra je het idee begrijpt, kun je linken eventuele gaten in je gebreide kleding zonder problemen het meest interessante hierbij is om de hoeken van dit armsgat af te dichten.Maar het is niet zo moeilijk hoe het er in wezen uitziet, ik blijf gewoon steken vinden die logisch doorgaan met deze rij en de uiteinden eerst verbergen Ik verberg de draadeinden Yo je kunt ze gewoon tussen lussen verstrengelen, of proberen om lussen te herhalen om hun zwaaien te imiteren zoals ik het hier laat zien. Let goed op de truc is om steken te vinden die te groot zijn en ze strak te trekken door de draad gelijkmatig over de naaste steken Hier zie ik bijvoorbeeld dat sommige steken te groot zijn, ik trek ze een beetje uit en verdeel de lengte steek voor steek Tot alle grote lussen goed verdeeld zijn Je kunt gewoon kijken hoe ik het doe de draad van de rib is de eenvoudigste, ik trek gewoon het draadeinde door de rand van de ribbe en knip de rest af ik heb gaten gekregen tussen de rijen waar ik nieuwe kleuren heb geïntroduceerd of ben afgewerkt met vorige ik moet losse eindjes aan elkaar vastmaken , trek ze aan en verberg ze ik zal de draad op dezelfde manier verstrengelen als ik lussen imiteer als in de armsgaten Het pad dat je duidelijk kunt zien als ik een draad van een andere kleur gebruik Ik doe hetzelfde met alle uiteinden hier waar je het patroon hebt , je kunt herhalen door dezelfde t te doen o verberg de uiteinden onder rekoefeningen, maar de eenvoudigste manier is om gewoon het uiteinde in elke lus te verstrikken Kies een methode die je leuk vindt, meer ik heb ook een aantal knopen waar ik in principe garens heb verbonden, het idee is hetzelfde Ik maak de knoop los en verberg de uiteinden i spoel af in lauw water, ongeveer 30 graden, en laat het een beetje uitlekken De belangrijkste reden is om alle steken gelijkmatig te laten bezinken Als je breiwerk te strak is op plaatsen met een patroon, kun je ze na het spoelen een beetje uitrekken om aan te passen de maat na voorzichtig uit het water te hebben geknepen, leg ik de trui op een plat oppervlak, op iets dat overtollig water zal absorberen Of je kunt het ook uitknijpen met een droge handdoek en oprollen en dan op een plat oppervlak leggen om te drogen, wat een belangrijk onderdeel van dit proces Na 2-3 dagen, afhankelijk van hoe warm en vochtig de kamer waarin je hem hebt geplaatst, zal de trui volledig drogen en klaar zijn voor de laatste stap ik weet dat niet iedereen wollen kleding daarna strijkt, maar ik wel Hier is mijn stukje dunne stof dat ik gebruik f of strijken Ik zet het strijkijzer op 2, met stoom en dan heel voorzichtig, zonder te duwen, ik begin met strijken na het strijken, truien zien er niet lomp meer uit, vooral in delen met patronen en zo min mogelijk op deze manier help ik mijn trui er fatsoenlijk uit te zien en nauwkeurig de trui is nu klaar! Ik hoop dat deze tutorial nuttig zal zijn voor jou die je eigen lopapeysa wil breien of een cadeau wil doen voor iemand, stuur je like naar deze video of abonneer je op mijn kanaal voor meer tutorials in de toekomst volgende video Ik zal je kennis laten maken met 3 patronen van lopapeysa die u kunt downloaden en zelf kunt uitproberen! bedankt voor je aandacht en tot de volgende video!

admin

Bir cevap yazın