voor beginners Techniekhandleiding: een gehaakte rand toevoegen aan breien

voor beginners Techniekhandleiding: een gehaakte rand toevoegen aan breien

Techniekhandleiding: een gehaakte rand toevoegen aan breienDeze video laat zien hoe u een gehaakte rand aan uw breiwerk kunt toevoegen. Gehaakte randen zien er prachtig uit als ze worden toegevoegd aan gebreide stoffen, en helpen om je randen netjes te maken …
hallo allemaal en welkom bij de tutorial vandaag. Ik ga demonstreren hoe je een gehaakte rand aan je breiwerk kunt toevoegen. Er zijn veel manieren waarop we onze naaldprojecten kunnen afmaken en vaker wel dan niet valt dit binnen het domein van breitechnieken en steken, maar soms willen we een gehaakte rand toevoegen ze zien er echt geweldig uit en ze zijn heel erg gemakkelijk om te werken voor deze techniek heb je je gebruiksproject nodig dat helemaal klaar is of je staal dat je wilt oefenen op een haak haak wat garen en natuurlijk een schaar om je garen te kunnen knippen het garen dat ik gebruik voor de rand is hetzelfde garengewicht als wat ik gebruik voor dit staal, dus in dit geval gebruik ik een dK slash 8-draads garen de haaknaald is een maat groter dan de naaldmaat die ik heb gebruikt om dit staal te breien en dat komt omdat mijn haakpatroon een stuk strakker is dan de mijne it attention en dat is echt de trend bij de meeste mensen en het is ook gewoon de aard van gebreide stoffen dat ze hebben de neiging om rekbaarder te zijn en losser dan gehaakte stoffen, dus ik ga een haaknaaldmaat groter maken om het verschil in spanning te compenseren, je kunt je haaknaaldmaat kiezen op basis van hoe je individuele spanning is, misschien vind je dat je een heel losse haak bent en je kunt krijgen weg met het gebruik van dezelfde kookmaat is wat de naaldmaat was voor je breiwerk of je zou kunnen merken dat je een heel strak haakwerk bent en je eigenlijk meerdere haaknaaldmaten moet vergroten om de spanningen te kunnen evenaren je kunt gewoon beginnen te werken je rand en beoordeel dan hoe je gebreide stof zit als het uitwaaiert, dat klinkt alsof je haaknaaldmaat waarschijnlijk te groot is en dus kun je gewoon ongedaan maken wat je tot nu toe hebt gedaan en dan een haaknaald kleiner gaan als je stof dat rimpelt het klinkt alsof je haaknaald te klein is, dus maak gewoon wat je tot nu toe hebt gedaan ongedaan en zorg ervoor dat je de haaknaald groter maakt. Laten we beginnen met onze rand, oké, dus ik heb mijn gebreide project, mijn garen en mijn haaknaald en Ik ga beginnen met het toevoegen van mijn rand aan een hoek het maakt niet uit waar je wilt beginnen, je kunt het overal doen, maar ik merk dat als ik het in een hoek doe, het echt verbergt waar de start rustig was en als ik vanaf hier begin, betekent dit ook dat ik je kan laten zien meteen hoe we ons haakwerk om een ​​hoek vergemakkelijken, dus ik pak de haaknaald. Dit was mijn afkantrand hier. Ik zal het een staal vinden en ik ga de haaknaald door een van die afkantsteken steken en beide strengen van de steek en dan ga ik mijn garen pakken wikkel het om de haaknaald en trek dan de arm door die gebreide steek die het garen aan mijn breiwerk heeft bevestigd Ik ga dan een kleine ketting maken omdat ik een drievoud gebruik wat zou in uw sleuteltermen zijn of dubbel in ons een termen haaksteek Ik moet mijn haaknaald op de hoogte brengen van wat de andere driedubbele steken zijn en omdat dit mijn eerste steek is, kan ik dat doen door een ketting te maken, dus ik heb kreeg deze lus garen op de haaknaald, ik wikkel het garen dan weer om de haaknaald en trek het door die lus die op de haaknaald zat, dus dat is één ketting daar, wikkel het garen dan weer om de haaknaald en trek het door de lus zodat het een ketting is en wikkel het garen dan weer om de haaknaald en trek het door de haaknaald lus opnieuw en dan zijn dat drie lossen en nu kan ik echt beginnen met mijn haaksteek, dus voor een driedubbele voor UK of WUSA moet ik mijn garen om de haaknaald wikkelen en dan steek ik het in de volgende steek van mijn breiwerk en deze steek is een beetje strak, dus je moet het een beetje forceren, maar als je de naald er eenmaal doorheen hebt gestoken, kun je hem er weer uit halen, wikkel het garen dan weer om de haaknaald en trek deze lus door de gebreide stof zodat Ik heb nu drie lussen op mijn haaknaald wikkel het garen weer om de haaknaald en haal het door twee van die lussen daar ga je en dan wikkelen we het garen weer om de haaknaald en halen weer twee lussen door zoals nu we’ ben op de hoek dus we gaanom dat nog een keer te doen, dus we gaan het drie keer in dezelfde hoeksteek doen, dus wikkel het garen om de haaknaald en steek het in de hoek wikkel het garen weer om de haaknaald en trek een lus door het garen om de haaknaald haak opnieuw en haal door twee lussen wikkel het garen weer om de haaknaald en haal door twee lussen en steek het nu op dezelfde plek dus wikkel om de haaknaald wikkel om de haaknaald haal het door wikkel rond haal het door twee lussen wikkel rond breng het door twee lussen en daar heb ik twee drievoudige / dubbele steken in diezelfde hoek gedaan nog een wikkel rond en zet op dezelfde plek wikkel rond wikkel rond en breng door twee lussen wikkel rond en breng door twee lussen en dan we heb 3 driedubbele / dubbele steken in de ene hoek gedaan en dat is de rand om de hoek en nu gaan we gewoon langs de rechte kant naar beneden, dus blijf gewoon die driedubbele steken doen, wikkel eromheen en wikkel eromheen door 2 wikkel rond door 2 wikkel rond en steek in de volgende steek, dus ik pak gewoon elk van deze randsteken op rond door 2 rond tot 2 dus hopelijk zie je dat het super eenvoudig is om dit te doen Ik blijf gewoon doorgaan naar de volgende rand steek er beide draden uithalen wikkel er omheen 2 wikkel er omheen 2 wikkel er nog een om en laat je dan zien hoe dit er doorheen kijkt om er doorheen te wikkelen – daar gaan we dus ik ga gewoon door deze rand elke randsteek oppakken voor elke haaksteek die ik werk Ik kom naar deze hoek en ik zal opnieuw 3 haaksteken in de ene hoeksteek haken dan was dit mijn opzetrand Ik ga pak elke opzetsteek op en haak een haaksteek in elk daarvan kom naar de hoek werk door haaksteken erin kom naar boven deze rand werk een haaksteek in elke eisteek nogmaals een hoek haak daar drie haaksteken in en dan ik kom langs mijn afkantrand en ik zal ge t naar mijn startpunt en dan zal ik je laten zien hoe je de laatste drievoudige schuine streep dubbele steek in deze ketting kunt voegen. Ik wilde gewoon snel vermelden terwijl ik eraan werk, zodat je misschien opmerkt hoe netjes deze rand hier in mijn ribbelsteek is en dat is omdat ik het als een halve vaste rand heb bewerkt en het er aan de andere kant ook hetzelfde uitzag, dus om dit aan het einde van elke rij aan de rechterkant te doen, heb ik mijn laatste steek breien gleed met het garen aan de achterkant en aan het begin van mijn verkeerde zijrij trok ik aan die steek en toen aan het einde van mijn verkeerde kant waar ik de vinylsteek averechts heb geschoven met het garen vooraan en aan het begin van de rechterkant rij ik die steek en het heeft dit effect gecreëerd dat lijkt een beetje op een ketting met al die veersteken en het maakt het heel gemakkelijk om in de rand te haken, want ik hoef alleen maar die randsteek op te pakken en het is zo gemakkelijk om mijn haaksteek er nu in te werken als je had nog geen halve vaste rand gehaakt, je kunt nog steeds absoluut een krokodil toevoegen de rand, maar het is een beetje meer een gok waar je je haaknaald in de stof moet steken, dus je moet gewoon een beetje consistent zijn waar je hem doorheen steekt en de slipsteekrand maakt alles een beetje makkelijker we wilden ook om te vermelden dat je absoluut onze andere haakpatronen voor je rand kunt vervangen, dus zoals ik een paar keer zei, ik gebruik een driedubbele / dubbele haaksteek je zou iets kunnen doen dat korter is dan dit je zou iets kunnen gebruiken dat groter is dan dit je zou kunnen gebruiken iets dat ook veel decoratiever is dan dit, wat je eigenlijk moet doen, is of het een haakwerk is

steek die je zou vragen of je aan het haken was om je naald in elk van de haaksteken te steken dat is de rij onder degene die je momenteel aan het werk bent die je dan gewoon je haaknaald in elke randsteek of gebreide steek van de cast blijft steken bij afkanten Als het iets was waar twee staat, laten we zeggen dat je aan het doen was als een filigraan soort haakwerk waar je echt gaten maakt, dan hoef je alleen het aantal randsteken over te slaan of slash op te zetten, afkantsteken af ​​te binden die het je vraagt sla over als equivalent van haaksteken, dus dat klinkt misschien allemaal heel ingewikkeld als je vrij nieuw bent om te haken, dus als je dat bent, raad ik aan om gewoon vast te houden aan iets dat vrij eenvoudig is, zoals dit, waarbij je gewoon je haaknaald in elke steek op de rand en werk elke steek zoals hij komt als je meer productief bent als een fout in het haken, doe dan helemaal gek en plaats een zo decoratieve rand als je wilt oke dus ik heb mijn circuit rond mijn breiwerk voltooid Ik ben ba ck bij mijn startpunt, dus hier is de ketting die ik als eerste heb gehaakt, hier en hier is mijn laatste driedubbele steek en je kunt zien hoe mijn rand eruit ziet, hij loopt een klein beetje uit, maar hopelijk kun je niet zien hoeveel rek er nog in zit gebreide stof dus als ik dit blokkeer kan ik het zeker blokkeren zodat de spanningen bij elkaar passen en er geen uitwaaiering in de gehaakte rand zal zijn en die randen mooi gaan zitten en ik heb mijn drie driedubbele dreggen in elk verwerkt hoek die de rand rond die plekken ook heel mooi heeft versoepeld, dus het enige wat ik nog moet doen is mijn werk afmaken en vastzetten en om dat te doen ga ik mijn haaknaald in de bovenkant van de drie kettingen steken, dus zorg ervoor dat de platte, gladde V-kant van de ketting naar je toe is gericht en dat deze niet is omgedraaid, zodat je de geknoopte en hobbelige kant hebt en de bovenste ketting is waar mijn vinger is, nu is mijn duimnagel precies hier omdat je het kunt zien dat de volgende steek de bovenkant van de tre zou zijn ble steek dus we willen in de ketting steken en ik neem mijn haaknaald en ik steek hem direct door het midden waardoor een draad wordt opgepakt Ik heb mijn garen helemaal niet om de haak geslagen ik heb alleen mijn lus van garen van de laatste driedubbele en nu heb ik een draad van de ketting opgepakt en nu zal ik mijn garen om de haak wikkelen en ik trek het garen door beide eerste twee lussen die de naald laten lopen, zodat het erdoor gaat die ene en dan die en ik heb die net heel netjes aangesloten en dat is redelijk gedaan het enige wat ik nu moet doen is dit garen vastmaken zodat ik de lus garen die op de haaknaald zit wijd trek mijn eigen draad erdoorheen en trek dan die lus heel strak om hem vast te maken en dan knip ik gewoon mijn garen en weven in mijn staart en zo haken we een rand rond een breiwerk heel erg bedankt voor het kijken als je de tutorial leuk vindt, voel je dan vrij om je te abonneren op het kanaal en als je vragen of opmerkingen hebt, laat ze dan hieronder achter

admin

Bir cevap yazın